Καλοκαιρινές Διακοπές και Φακοί Επαφής: Συμβουλές για Ασφαλή Χρήση

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των διακοπών, της χαλάρωσης και των περιπετειών. Ήλιος, θάλασσα, εξορμήσεις στη φύση και ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Ωστόσο για όσους φορούν φακούς επαφής, οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να απαιτούν λίγη επιπλέον προσοχή για να διασφαλιστεί η άνεση και η υγεία των ματιών. Για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές χωρίς προβλήματα όρασης και υγείας των ματιών, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για ασφαλή χρήση των φακών επαφής.

Ενυδάτωση και Φροντίδα
Η ζέστη και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στα μάτια. Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σώμα και τα μάτια σας ενυδατωμένα. Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας ενυδατικές σταγόνες ματιών για extra ενυδάτωση, αναζωογόνηση και φρεσκάδα.

Προστασία από την Υπεριώδη Ακτινοβολία
Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει τα μάτια σας. Οι φακοί επαφής με Υαλουρονικό Νάτριο προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση, κρατώντας τα μάτια σας δροσερά και άνετα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, επιλέξτε φακούς επαφής με ενσωματωμένη προστασία UV για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Αποφυγή Επαφής με το Νερό
Οι φακοί επαφής δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις. Εάν δεν μπορείτε  να αποφύγετε τη χρήση τους, να φοράτε πάντα στεγανά προστατευτικά γυαλιά κολύμβησης μαζί με ημερήσιους φακούς επαφής, οι οποίοι θα πρέπει πάντα να αφαιρούνται και να απορρίπτονται αμέσως μετά το κολύμπι.

Σωστή Υγιεινή
Κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι εύκολο να παραμελήσουμε τη σωστή υγιεινή. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν την τοποθέτηση ή αφαίρεση των φακών επαφής. Χρησιμοποιήστε πάντα φρέσκο υγρό καθαρισμού φακών και καθαρίστε τη θήκη τους τακτικά.

Χρησιμοποιήστε Υψηλής Ποιότητας Υγρό καθαρισμού Φακών
Επιλέξτε υγρό φακών επαφής σχεδιασμένο για να διατηρεί τους φακούς καθαρούς και τα μάτια υγιή και ενυδατωμένα, εξασφαλίζοντας μέγιστη φρεσκάδα και ευεξία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μην Ξεχνάτε τα Γυαλιά Ηλίου
Ακόμη κι αν φοράτε φακούς επαφής με UV προστασία, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα. Τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν επιπλέον προστασία από την ακτινοβολία και μειώνουν την καταπόνηση των ματιών.

Εφοδιαστείτε κατάλληλα
Πάντα να έχετε μαζί σας επιπλέον ζευγάρια φακών επαφής και υγρό καθαρισμού. Σε περίπτωση που χάσετε ή καταστρέψετε τους φακούς σας, θα είστε προετοιμασμένοι και δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μια συσκευασία ταξιδιού Travel Size με υγρό φακών επαφής, ιδανικό για τη μεταφορά σε αεροπλάνο. Αν χρησιμοποιείτε ημερήσιους φακούς επαφής, πάρτε αρκετά ζευγάρια για να καλύψετε όλη τη διάρκεια των διακοπών σας.

Επισκεφτείτε τον οπτικό σας
Πριν φύγετε για διακοπές, προγραμματίστε μία επίσκεψη στον οπτικό σας. Βεβαιωθείτε ότι η συνταγή σας είναι ενημερωμένη και ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τη φροντίδα των φακών επαφής σας.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική περίοδος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι τα μάτια σας θα παραμείνουν υγιή και άνετα, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την ομορφιά του καλοκαιριού με καθαρή και ανεμπόδιστη όραση.

Καλές και ξέγνοιαστες Διακοπές!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και συμβουλές για τη φροντίδα των ματιών και τη χρήση των φακών επαφής!