Έγχρωμοι φακοί επαφής – Το ιδανικό χρώμα ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας

Οι έγχρωμοι φακοί επαφής μπορούν να βελτιώσουν, είτε να αλλάξουν το χρώμα των ματιών σας και να αναδείξουν την εμφάνιση σας.
Ανεξάρτητα με την προτίμηση σας, όταν επιλέγετε έγχρωμους φακούς επαφής φροντίστε να λάβετε υπόψη το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος σας.

Έγχρωμοι φακοί επαφής για ξανθά μαλλιά

Είτε έχετε ξανθά μαλλιά είτε φυσικά είτε από επιλογή, είστε τυχεροί καθώς τα ξανθά μαλλιά μπορούν να δείχνουν υπέροχα με οποιοδήποτε χρώμα ματιών.

Όμως όπως είναι γνωστό, ο τέλειος συνδυασμός για ξανθά μαλλιά είναι τα μπλε μάτια.  Τόσο οι ανοιχτές όσο και οι σκούρες μπλε αποχρώσεις φακών επαφής φαίνονται πιο εντυπωσιακές με ξανθά μαλλιά.  Οι ανοιχτοί πράσινοι φακοί επαφής επίσης ταιριάζουν ιδανικά με ξανθά μαλλιά και λευκό δέρμα. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός με ένα απαλό ​​πράσινο χρώμα, παρά με μια πιο έντονη απόχρωση. 

Μια εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να είναι και οι βιολετί φακοί επαφής, καθώς αυτό το ασυνήθιστο χρώμα έχει ως αποτέλεσμα μια όμορφη και μυστηριώδη εμφάνιση.

Έγχρωμοι φακοί επαφής για καστανά μαλλιά

Αν έχετε καστανά μάτια και καστανά μαλλιά, οι ζεστές αποχρώσεις φακών επαφής θα είναι ό,τι πιο κολακευτικό.

Η χρήση ενός φακού επαφής σε απόχρωση καφέ Hazel ή Honey μπορεί να δώσει μια φυσική πιο ανοιχτή όψη στα σκούρα καστανά μάτια. Οι αποχρώσεις Yellow μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά χαρίζοντας ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, ενώ υπάρχει επίσης και η επιλογή να δημιουργήσετε τον πιο ιδιαίτερο συνδυασμό καστανών μαλλιών και μπλε ματιών για ένα εξαιρετικά φωτεινό αποτέλεσμα.

Έγχρωμοι φακοί επαφής για μαύρα μαλλιά

Ακριβώς όπως τα ξανθά, τα μαύρα μαλλιά ταιριάζουν σχεδόν με οποιοδήποτε χρώμα ματιών. Ένας υπέροχος συνδυασμός με τα μαύρα μαλλιά είναι τα βιολετί μάτια, καθώς ξεχωρίζουν με μοναδικό τρόπο. Οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου μπορούν να δημιουργήσουν παρόμοιο αποτέλεσμα και είναι δημοφιλείς επιλογές για μαύρα μαλλιά, ενώ οι σκούρες Dare αποχρώσεις θα δημιουργήσουν μια εμφάνιση που είναι απίστευτα μυστηριώδη. Καλό είναι να αποφύγετε τα ανοιχτά χρώματα, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε έντονη αλλαγή χρώματος ιδιαίτερα αν έχετε σκούρα μάτια. 

Έγχρωμοι φακοί επαφής για κόκκινα μαλλιά

Τα κόκκινα μαλλιά και τα πράσινα μάτια είναι ο ιδανικός συνδυασμός, οπότε αν θέλετε να δημιουργήσετε αυτό το κλασικό look, δοκιμάστε τις σκούρες αποχρώσεις του πράσινου αλλά και τις αποχρώσεις Yellow. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, οι μπλε ή ακόμα και οι γκρι  φακοί επαφής μπορούν να συνδυαστούν εξίσου καλά με τα κόκκινα μαλλιά.

Είτε επιλέξατε να βελτιώσετε το φυσικό χρώμα των ματιών σας είτε να κάνετε μια έντονη αλλαγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πριν οφθαλμολογικό έλεγχο και έχετε λάβετε συνταγή, εάν χρειάζεται. 

Αν έχετε προβλήματα όρασης όπως μυωπία ή υπερμετρωπία ακόμα και σε υψηλούς βαθμούς, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά με τους έγχρωμους φακούς επαφής και ταυτόχρονα να έχετε το χρώμα των ματιών που επιθυμείτε.   

Εάν δεν έχετε προβλήματα όρασης, μπορείτε να αλλάξετε μόνο το χρώμα των ματιών σας με τους έγχρωμους φακούς επαφής σε plano (χωρίς ιατρική συνταγή).